عریضه مردم تهران و علما ... به محمدولی خان سپهسالار اعظم و هیات وزراء در خصوص لزوم رعایت و حفظ شئون اسلامی و جلوگیری از پوشش غیر معمول زنان ، فروش مسکرات و غیره
در این سند نامه محسن رئیس سفیر ایران در لندن به دکتر امینی نخست وزیر مبنی بر معرفی دانشجویان متحصن در سفارت و ارسال گزارش سوابق تحصیلی آنها ازجمله دانشجویان دولتی و بورسیه ، مشاهده می شود. سفیر ایران همچنین تعطیلی کاباره شهرزاد در لندن بدلیل مغایرت با مصلحت دانشجویان ایرانی را به تهران پیشنهاد می کند.
در این سند قطعنامه دومین کنگره سازمانهای جبهه ملی ایران در اروپا مشتمل بر تقدیر از قیام 15 خرداد و محکوم نمودن محمدرضا پهلوی در واقعه مذکور ، درخواست آزادی زندانیان سیاسی ، ... را مشاهده می نماییم.
در این سند عریضه عده ای از مردم تهران به هیات دولت در باب درخواست جلوگیری از دو امر فحشا و منکرات در حکومت مشروطه و اجرای قوانین شریعت اسلامی دیده می شود . . .
در جریان پیروزی انقلاب، بسیاری از شخصیتها، احزاب، گروهها و جریانات سیاسی، مبارزات و فعالیتهای حساس و در خور توجهی داشتهاند که به سبب این گونه فعالیتهای سیاسی، زندانی شدهاند. این محکومان سیاسی رژیم شاه که درزندانهای عشرتآباد، جمشیدیه، قزل حصار، زندان موقت شهربانی و بویژه در زندانهای قصر و قزلقلعه به سر میبردند، نقش مهمی در تداوم مبارزات ...
نامه سازمان جشن هنر شیراز به غلامحسین صالحیار سردبیر روزنامه اطلاعات مبنی بر ارسال سندهای پرداخت دستمزد های سال 1346 یهودی منوهین و کریستیان فراس نوازندگان بین المللی ویلن درقبال اجرای برنامه در مراسم جشن هنر شیراز و درخواست چاپ اسناد مذکور براساس قانون مطبوعات . . .
سند فوق بیانگر تبریک موفقیت دانشگاه پهلوی در امور آموزشی و معرفی آن بعنوان دانشگاه نمونه می باشد. لازم به ذکر است که تأسیس دانشگاه پهلوی به عنوان بزرگترین دانشگاه خاورمیانه با شناخت از وضعیت خاص این منطقه صورت گرفت . . .
در این سند صورت اسامی اعضای ستاد عملیاتی بزرگداشت صدمین سالگرد تولد رضا شاه بنیانگذار سلسله پهلوی مشاهده می شود. ظاهرا تدارک برگزاری مراسم سالگرد تولد در دودمان پهلوی آنقدر سخت و ثقیل بود که می بایست جمعی از سران ارتش در برنامه ریزی آن سهیم می بودند . . .
در این سند نامه ای مبنی بر اعلام سفر ماهانه تعدادی از هنرمندان خارجی -بعضا جالب و قابل پذیرش - به تهران جهت اجرای برنامه در کاباره های باکارا و شکوفه نو ، پیشنهاد دیدار آنان با [شاه یا ...] جهت اتخاذ تصمیم درصورت مورد پسند واقع شدن مشاهده می شود . . .
نامه مهرداد پهلبد وزیر فرهنگ و هنر به نهاوندی رئیس دفتر فرح پهلوی مبنی بر اعلام ارسال مبلغ 6000 دلار توسط انجمن ملی روابط فرهنگی برای کمک به برنامه آموزشی انستیتوی بین المللی مطالعات تطبیقی ونیز
جشن هنر شیراز که با هدف و رویکرد ضد دینی توسط فرح پهلوی عملیاتی شده بود، سالانه بودجه زیادی را صرف دست اندرکاران داخلی و خارجی برگزاری مراسم می نمود. در این سند نامه رضا قطبی مبنی بر تایید دریافت 5000000 ریال دارائی جشن هنر شیراز از طرف فرح پهلوی را مشاهده می کنیم.
رضایت شاه قاجار از پسر خود درحالی صورت می گرفت که سلطان مسعود میرزا ملقب به ظل السلطان شاهزاده و حاکم اصفهان در عصر زمامداری ناصرالدین شاه یکی از ظالم ترین حاکمان عصر قاجار بود که برخی بازماندن او از تخت سلطنت را دلیل آن همه خشم و جنون میدانند . . .
در این سند مکاتبات محفل روحانی ملی بهاییان ایران و بیت العدل اعظم راجع به تشکیل لجنه ای به نام "لجنه ارتباط با دانشجویان بهایی ایرانی مقیم خارج " جهت راهنمایی جوانان بهایی ایرانی مقیم خارج و ترغیب آنها به شرکت در فعالیتهای امری ، درخواست تشویق جوانان بهایی . . .
در این سند لیست سازمانها و نهادهایی که مصرف ارزی دارند آورده شده است. این لیست شامل صورت فروش ارز در سالهای 1337 و 1338 به سازمانها منجمله ساواک ، مسافرین ، دانشجویان ، سفارتخانه ها و غیره بوده است. جالب اینکه نیاز و مصرف ارزی دربار پهلوی از دو نهاد مهم کشور یعنی ارتش و ساواک هم بیشتر بوده است.
گزارشی از عزیمت عده ای از بهاییان ایران به کشورهای آفریقایی از جمله ساحل عاج ، سنگال ، جزایر قناری ، مراکش و شرح بازدید خود از شهرها و فعالیت تبلیغی بهاییان در کشورهای مذکور در سند فوق مشاهده می شود.
در سند ذیل گزارشی درباره تمرد پیشه وران بهائی سنگسر از بازنمودن مغازه های خود به سبب عید کل بهائی ها و احضار آنان توسط اداره شهربانی جهت بازجوئی مشاهده میشود. لازم به ذکر است که بهائیان جهت نهادینه نمودن فرقه انحرافی خود تلاشهای زیادی جهت معرفی و تبلیغات آیینها و رسوم فرقه خود داشتند.
نامه وزارت دربار به اداره کل گمرک: اطلاع از ورود لوازم مربوط به پروژه نور و صدای تختجمشید از ایتالیا به گمرک مهرآباد ، بخشودگی عوارض گمرکی، تحویل لوازم مزبور به نمایندگان شرکت سادلمی
در این سند برنامه های سفر فرح پهلوی به شیراز و شرکت در مراسم جشن هنر شیراز مشتمل بر زمان و مکان بازدیدها، آورده شده است. جشن هنر شیراز گردهمآیی بود که از تاریخ 1346 تا 1356 شمسی، در شیراز برگزار شد . . .
مهمترین و بی سابقه ترین مراسمی که در دوره محمدرضا پهلوی برگزار شد، جشنهای موسوم به 2500 سال شاهنشاهی ایران در سال 1350 ش در تخت جمشید بود . گویا برای اولین بار در سال 1337 بود که شاه به رغم مشکلات عدیده سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی کشور به فکر افتاد به مناسبت گذشت 2500 سال از پایه گذاری رژیم شاهنشاهی در ایران به دست کوروش هخامنشی جشنی در خور اعتنا برگزار ...
بسیاری از رجال عصر پهلوی در ازای خوش خدمتی هایی که به دربار و شخص شاه انجام می دادند پاداشهای مفصل دریاف تی کردند. در این سند به پاداش اهدایی از سوی محمد رضا شاه به پرویز ثابتی اشاره شده است.